Αρχική » ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ » Συνέντευξη Όλγα Γεροβασίλη

Συνέντευξη Όλγα Γεροβασίλη

Κοινoποίηση:

Οι δηλώσεις Ερντογάν, ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προκλήσεων- Ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, η Όλγα Γεροβασίλη τις χαρακτήρισε ως ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων του τελευταίου χρόνου. «Το χειρότερο» είπε «είναι ότι αυτή η πολεμική ρητορική τείνει να γίνει μέρος μίας μη κανονικής καθημερινότητας. Δεν προέκυψε από μόνη της, όμως. Υπάρχουν ευθύνες και στην ΕΕ η οποία δε στήριξε μια χώρα-μέλος και στην κυβέρνηση η οποία δεν διεκδίκησε τις  κυρώσεις στην Τουρκία.

Λοκντάουν: Με ευθύνη της κυβέρνησης, ένα χρόνο μετά, βρισκόμαστε εκεί που ξεκινήσαμε,  με χιλιάδες θύματα

Όταν το ΕΣΥ φτάνει στα όρια των αντοχών του κι όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές η λύση ενός αυστηρού λοκντάουν μπορεί να είναι απαραίτητη. Όμως, με ευθύνη της κυβέρνησης, στο θέμα της πανδημίας, ένα χρόνο μετά, είμαστε ακριβώς το σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε, με χιλιάδες θύματα.

Το να ισχυρίζονται βέβαια ότι  κοιτάτε τι συμβαίνει δίπλα για να αποδείξουν ότι έκαναν ό,τι απαιτείται είναι παιδιάστικο. Όπως αυτάρεσκο είναι να λέει κάποιος ότι τα πήγαμε καλά στην Ευρώπη. Δεν τα πήγαμε όμως! Υπάρχουν χώρες που έχουν ακολουθήσει άλλες μεθόδους, ασιατικές , η Κούβα κ.λπ. και βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση. Στην τελευταία π.χ. πραγματοποιήθηκαν μαζικές στοχευμένες ιχνηλατήσεις παρακολουθώντας την πανδημία. Υπάρχουν χώρες που βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την πανδημία. Η Ευρώπη και η Ελλάδα έμειναν ένα βήμα πίσω. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτής της επιλογής θα είναι βαρύτατες και αναπότρεπτες.

Η Ευρώπη επαναπαύθηκε ακολουθώντας το μοντέλο άνοιξε-κλείσε, και απέτυχε παταγωδώς στη διαδικασία των εμβολίων. Έδωσε τον πρώτο λόγο στις εταιρείες καθώς αρνήθηκε να αντιμετωπίσει το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Η κυβέρνηση το ίδιο.

Ό,τι εκαναν για την υγεία, έκαναν και για την οικονομία: Τίποτα

Ως προς την οικονομία, και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση κινήθηκε με την ίδια λογική που κινείται στο θέμα της υγείας. Δεν έλαβε εμπροσθοβαρή μέτρα. Συγκεκριμένα και κοστολογημένα, όπως έχουμε προτείνει από την αρχή της πανδημίας. Δεν έδρασε ούτε έγκαιρα ούτε αποτελεσματικά.

 

Τα ρίσκα για τη διαχείριση της πανδημίας, τις κοινωνικές αντιδράσεις, για την αγανάκτηση των πολιτών τα έχει αναλάβει όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Είναι η μοναδική που έχει την ευθύνη.

«Αν η κυβέρνηση κατέβαλε τον ίδιο κόπο -που καταβάλλει για να δει που φταίει η Αντιπολίτευση- για να λύσει τα θέματα της χώρας, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση, η στρέβλωση των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη στον Αλφα, είναι προσπάθεια αντιπερισπασμού του Μαξίμου ώστε να περισσώσει το προφίλ Μητσοτάκη μετά την φιέστα της Ικαρίας.  Τα ρίσκα για τη διαχείριση της πανδημίας για τις κοινωνικές αντιδράσεις, για την αγανάκτηση των πολιτών τα έχει αναλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι η μοναδική που έχει την ευθύνη.  Και μάλιστα νομοθετεί τέτοια μεγάλα ζητήματα όπως αυτό της Παιδείας πιστεύοντας ότι κανείς δε θα μπορέσει να αντιδράσει, εν μέσω πανδημίας. Και όταν αντιδρά η κοινωνία τότε η κυβέρνηση περνάει στο δόγμα Τρόμος-Πάταξη με απαράδεκτες εικόνες όπως αυτές που είδαμε εχθές.  Η αστυνομία έφτασε πλέον στο σημείο να χτυπά και βουλευτές. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε επίπεδο στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Έχουν απέναντί τους σύσσωμη την αντιπολίτευση και πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν πως το ίδιο συμβαίνει και με το σύνολο της κοινωνίας»

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288