Απίστευτο: Υποψήφιος Δήμαρχος έχασε την προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων

Μοιραστείτε το:

Απέτυχε να δηλώσει εγκαίρως τον συνδυασμό του υποψήφιος Δήμαρχος και το πρωτοδικείο απέκλεισε την συμμετοχή του από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο λόγος για τον συνδυασμό «Ενωτική Πορεία» που σύμφωνα με την απόφαση δεν θα διεκδικήσει στο Δήμο Ωρωπού την ψήφο των δημοτών.

Όπως αναφέρει το Πρωτοδικείο μεταξύ άλλων: «…..Ωστόσο δεν ανακηρύσσετε ο συνδυασμός «Ενωτική Πορεία» καθώς η δήλωση του δεν υπεβλήθη εμπρόθεσμα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης υποψηφιοτήτων έως τις 23:59 της 31ης Αυγούστου(άρθρο 15 παρ. 11 του ν. 4804/2021).

Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου Ωρωπού

Επιπλέον η από 05.09.2023 αίτηση του Δημήτριου Βελτανιώτη, η οποία κατατέθηκε αυθημερόν στο Πρωτοδικείο Αθηνών και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 7329/05.09.2023, με την οποία ζητεί να γίνει δεκτή η υποβολή δήλωσης του εν λόγω συνδυασμού σε έγχαρτη μορφή, τυγχάνει απορριπτέα, διότι δεν αποδείχθηκε το ανυπέρβλητο του κωλύματος υποβολής του εν λόγω συνδυασμού μέσω της ηλεκτρονικής πύλης υποψηφιοτήτων εντός της προβλεπόμενης από τον νόμο προθεσμίας.

Κατά συνέπεια, συντρέχουν οι νόμιμες προΰποθέσεις για να ανακηρυχθούν οι κατωτέρω  αναγραφόμενοι συνδυασμοί, σύμφωνα με το διατακτικό του άρθρου 17 του ν. 4804/2021»

Άρα μεταξύ τριών συνδυασμών θα βγει ο τελικός νικητής στο Δήμο Ωρωπού που θα διοικήσει τον Δήμο για την επόμενη πενταετία και είναι:

  • Λαϊκή συσπείρωση Ωρωπού
  •  Προοπτική για τον Ωρωπό
  • Συνεργασία Ευθύνης με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη

312-2023 ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: