Άρση μέτρων: Έτσι θα κάνουμε Πάσχα

Μοιραστείτε το:

Τι είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα για τις μάσκες και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια που η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε για τη νέα άρση μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού αλλά και για όσα πρόκειται να ισχύσουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις μάσκες.

«Οι μολύνσεις είναι πολλές» είπε και πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να σας πω καλές ειδήσεις αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι λόγω του καιρού μπορούμε να είμαστε έξω, χωρίς τη μάσκα».

Στο ερώτημα για το εάν επίκειται η κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους η ίδια διέψευσε ότι θα πετάξουμε σύντομα τις μάσκες σε σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων. «Τα δεδομένα δεν είναι καλά», τόνισε η κ. Γκάγκα.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα», απάντησε σε ερώτηση για το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

«Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο», διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας και εστίασε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για μην κολλήσουμε και να περάσουμε ένα καλό Πάσχα.

Η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η επιστήμη βασίζεται σε τεκμήρια.

«Οι υγειονομικοί είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένας φάρος, ωστόσο, ζούμε με κάποιους κανόνες», ανέφερε. Και όπως είπε, η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αρκετοί γιατροί συμφωνούν με αυτή την άποψη καθώς ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος και όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα μετά την απόφαση για αναστολή από 15 Απριλίου του προστίμου των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ανακοινώνει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, την ίδια ημερομηνία, ήταν πιθανή και η αφαίρεση της μάσκες σε κλειστούς χώρους πλην των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα», κατέληξε κ. Γκάγκα.

Σχετικά άρθρα: