Άρτα: Ερχεται το απόγευμα κακοκαιρία “εξπρές” – Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους (χάρτες)

Μοιραστείτε το:

Από τo απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία “εξπρές”με πολύ ισχυρούς βοριάδες.

Αναλυτικότερα:

ΑΡΤΑ: Η Δευτέρα θα ξημερώσει με τη συννεφιά αυξημένη και μέχρι το μεσημέρι θα σημειώνονται ασθενείς, γενικά, βροχές μικρής διάρκειας. Όσο θα οδεύουμε προς το απόγευμα αυτές θα πάρουν μέτρια ένταση, ενώ θα ξεκινήσει να χιονίζει σε μεγάλα υψόμετρα στα ορεινά. Τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν, οι βροχές θα δυναμώσουν και ίσως καταιγίδες εκδηλωθούν στα πεδινά, ενώ οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα πυκνώσουν και μετά τα μεσάνυχτα, προς την Τρίτη θα “κατέβουν” για λίγο υψομετρικά έως τα 700 περίπου μέτρα. Παράλληλα, γρήγορα αναμένεται εξασθένηση της κακοκαιρίας, έτσι τα αξιόλογα φαινόμενα θα διαρκέσουν λίγο, χοντρικά από τις 21.00 το βράδυ έως 01.00 με 02.00 τη νύχτα.

ΑΝΕΜΟΙ: Από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι αύριο, Δευτέρα, στο νομό, με ένταση έως 3-4Bf. Από αργά τη νύχτα θα γυρίσουν σε Δυτικούς-Βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Το μεσημέρι αύριο θα ανέλθει στους 14°C στην πόλη και στους 7°C-8°C στα ορεινά. Σημαντική πτώση θα σημειώσει από το βράδυ.

ΥΓΡΑΣΙΑ: Σε πολύ υψηλές τιμές η υγρασία, θα κυμαίνεται μεταξύ του 100% και του 75% καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Από το πρωί της Δευτέρας οι νεφώσεις θα είναι πυκνές και θα αφήνουν ψιλόβροχο ή ασθενείς βροχές. Τα φαινόμενα αυτά δεν αναμένεται να είναι σημαντικά, ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα είναι ιδιαίτερα υγρό. Από αργά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα οι βροχές θα δυναμώσουν κάπως και θα ξεκινήσει να χιονίζει σε πολύ ορεινές περιοχές, άνω των 1300-1400 μέτρων. Καθώς θα νυχτώνει οι βροχές θα ενταθούν περαιτέρω και στα παράκτια του Ιονίου και του Αμβρακικού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν στα ορεινά και θα κατέλθουν έως τα 1000 περίπου μέτρα. Μετά τα μεσάνυχτα και όσο θα οδεύουμε προς τα ξημερώματα της Τρίτης αναμένεται εξασθένηση των βροχών στα δυτικά και νότια της περιφέρειας, ωστόσο στις κεντρικές, ανατολικές και βόρειες περιοχές κάποιες χιονοπτώσεις θα κατέβουν έως τα 500 με 600 μέτρα για λίγο, πριν κι εκεί τα φαινόμενα εξασθενήσουν. Οι Νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα φτάνουν έως τις πρώτες βραδινές ώρες τα 4Bf, θα δώσουν στη συνέχεια τη θέση τους σε Βορειοδυτικούς οι οποίοι θα αγγίξουν τα 4-5Bf. Η θερμοκρασία το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 14°C σε πεδινές και παράκτιες περιοχές, έως 9°C σε ημιορεινές κι έως 7°C-8°C σε ορεινές. Ωστόσο, από το βράδυ προς την Τρίτη θα σημειώσει απότομη, αισθητή πτώση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ
Ιωάννινα: +3°C έως 9°C
Πρέβεζα: 8°C έως 14°C

Ηγουμενίτσα: 7°C έως 12°C

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΤΡΙΤΗ: Ήδη από το ξημέρωμα της Τρίτης ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε ολόκληρη την Ήπειρο, έτσι κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας αυτής θα είναι η λιακάδα και η εκπληκτική διαύγεια της ατμόσφαιρας, αλλά και οι πολύ ισχυροί Βορειοδυτικοί, ψυχροί άνεμοι. Δεν αναμένεται κάτι σημαντικό, ίσως λίγες παροδικές νεφώσεις υπάρχουν στα ανατολικά ορεινά τμήματα. Οι Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι και το μεσημέρι θα πνέουν με ένταση μέχρι 6B, για να εξασθενήσουν από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, δε θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 10°C-11°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια του Ιονίου, τους 6°C στα ημιορεινά και τους +3°C με 4°C στα ορεινά. Η υγρασία θα πέσει σημαντικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Με παγετό θα ξημερώσει η Τετάρτη στα ορεινά, τα ημιορεινά, ίσως και σε ορισμένα πεδινά τμήματα της Ηπείρου. Λιακάδα με πολύ καλή διαύγεια στην ατμόσφαιρα αναμένονται στη συνέχεια και ζήτημα είναι αν θα υπάρξουν αραιές έστω νεφώσεις προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα γίνουν Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί και δε θα ξεπερνούν σε ένταση τα 3Bf. Η θερμοκρασία σε άνοδο το μεσημέρι θα φτάσει τους 13°C σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, τους 11°C σε ημιορεινές και τους 10°C σε ορεινές.

Σχετικά άρθρα: