Άρτα: Κρούσματα σήμερα 3/12 – Μεγάλοι οι δείκτες θετικότητας

Μοιραστείτε το:

29 νέα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο Nομό Άρτας, 112 στο Νομό Ιωαννίνων, 16 στο Νομό Θεσπρωτίας και 40 στο Νομό Πρέβεζας, σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα στην περιοχή της Ηπείρου δίνει μία μικρή ανάσα, ειδικά στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, καθώς στην Άρτα η πίεση παραμένει μεγάλη.

Οι νέες εισαγωγές στα Γιάννινα είναι λιγότερες από αυτές των προηγούμενων ημερών. Συνολικά 17 ασθενείς είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πενήντα περίπου στις Μονάδες Λοιμωδών και τις κλίνες Covid των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι αν δεν υπάρξει νέα έξαρση τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση σταδιακά θα ομαλοποιηθεί και στις Μονάδες για ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι δείκτες θετικότητας σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα παραμένουν υψηλοί ενώ μεγάλη είναι η διασπορά του ιού στην κοινότητα και σε όλες τις ηλικιακές μονάδες.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο υπάρχει μία μικρή άνοδος, καθώς  επιβεβαιώθηκαν 197 νέα κρούσματα με τα περισσότερα να προέρχονται σταθερά από το Νομό Ιωαννίνων.

 

Σχετικά άρθρα: