Άρτα: Σοβαρή επιδείνωση του καιρού – Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες (χάρτες)

Μοιραστείτε το:

Έρχεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικότερα:

ΑΡΤΑ: H Τετάρτη θα κυλήσει με λιακάδα και διαυγή ατμόσφαιρα, ενώ λίγες αραιές νεφώσεις θα εμφανιστούν ξανά από το απόγευμα και μετά.
ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ο υδράργυρος το μεσημέρι στην πόλη θα έχουμε γύρω στους 12°C-13°C και στα ορεινά έως 6°C.
ΥΓΡΑΣΙΑ: Το μεσημέρι στο 60%.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η Τετάρτη θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με καλό καιρό, οι όποιες ομίχλες θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με διαυγή ατμόσφαιρα και ψύχρα. Αραιές νεφώσεις θα γίνουν ορατές από το απόγευμα και μετά να πλησιάζουν από το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές, γενικά, διευθύνσεις, με ένταση όχι πάνω από 2Bf. Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα ανέλθει στους 13°C στα πεδινά και τα παράκτια του Ιονίου, στους 8°C-9°C στα ημιορεινά και στους 6°C στα ορεινά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ

Ιωάννινα: -1°C έως 9°C
Πρέβεζα: 6°C έως 13°C
Ηγουμενίτσα: 4°C έως 12°C

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ: Η συννεφιά θα έχει αυξηθεί έως τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ήπειρο. Επιπλέον, τοπικές ομίχλες, πιθανώς πυκνές, θα έχουν σχηματιστεί σε κλειστές περιοχές στο εσωτερικό της περιφέρειας. Μέσα στο πρωί αυτές θα διαλυθούν, ωστόσο τοπικές κι ασθενείς βροχές δε θα αργήσουν να ξεκινήσουν στα ορεινά-ημιορεινά και στα δυτικά παράλια. Μικρά ανοίγματα με λίγο ήλιο έως το μεσημέρι ίσως υπάρχουν στις υπόλοιπες περιοχές, ωστόσο οι βροχές από τις δυτικές περιοχές θα κινηθούν προς ανατολικά, έτσι μέχρι το απόγευμα θα βρέξει με μέτριες εντάσεις σχεδόν παντού. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει σε μεγάλα υψόμετρα στα ορεινά, περίπου από τα 1500-1600 μέτρα και ψηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις στην αρχή της ημέρας και θα φτάσουν τα 4-5Bf. Από το απόγευμα θα γυρίσουν σε Νοτιοδυτικούς με ανάλογη ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη, αλλά σημαντική άνοδο συγκριτικά με την Τετάρτη, φτάνοντας νωρίς το μεσημέρι τους 17°C στα πεδινά και παραθαλάσσια, τους 12°C-13°C στα ημιορεινά και τους 10°C στα ορεινά. Ωστόσο, γρήγορα, από το απόγευμα και μετά θα πέσει. Αυξημένη θα είναι η υγρασία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 1300 περίπου μέτρα και πάνω θα ξημερώσει η Παρασκευή. Γρήγορα, μέσα στο πρωί, ο καιρός γίνει άστατος, έτσι αναμένονται και μικρά ανοίγματα με λίγο ήλιο, αλλά ανά τακτά διαστήματα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και θα δίνουν βροχές, μπόρες και μπόρες χιονιού στα ορεινά. Από το βράδυ προς το Σάββατο αναμένεται ένταση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3-4Bf, στρεφόμενοι από το βράδυ σε Νοτιοανατολικούς με ενίσχυση στα 4-5Bf. Η θερμοκρασία θα πέσει, έτσι το μεσημέρι θα φτάσει τους 13°C-14°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, τους 9°C στα ημιορεινά και τους 6°C στα ορεινά. Υψηλά θα κυμανθεί η υγρασία.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο παντού στην Ήπειρο, με φαινόμενα τα οποία πιθανότατα θα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Η μέρα θα ξημερώσει με δυνατές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο. Πυκνό χιόνι θα πέσει στα ορεινά, περίπου άνω των 1300-1400 μέτρων. Τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν μεγάλη διάρκεια, επιμένοντας ως το τέλος του 24ώρου και κατά περιόδους να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα, από το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει ιδιαίτερα πυκνά και σε περιοχές κατά μέσο όρο έως τα 1000 μέτρα υψόμετρα. Τονίζεται ότι τα ύψη χιονιού που θα συσσωρευτούν στα πολύ μεγάλα υψόμετρα θα είναι μεγάλα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις, τις πρωινές ώρες έως 5-6Bf, αλλά από το απόγευμα θα γίνουν Νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα ανέλθει το μεσημέρι στους 13°C-14°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια του Ιονίου, στους 9°C-10°C στα ημιορεινά και στους 7°C στα ορεινά. Από το απόγευμα θα σημειώσει πτώση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο έρχεται πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

 

Σχετικά άρθρα: