Άρτα: Υψηλές θερμοκρασίες Παρασκευή και Σάββατο – Τι θα συμβεί την Κυριακή [χάρτης]

Μοιραστείτε το:

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα (31/3) με κύριο χαρακτηριστικό τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά από την Κυριακή έρχονται λασποβροχές και πτώση του υδραργύρου.

Aναλυτικότερα:

ΣΑΒΒΑΤΟ: Με παροδικά αυξημένη συννεφιά θα ξημερώσει και θα κυλήσει το Σάββατο στην Ήπειρο, ωστόσο θα υπάρχουν και ανοίγματα με ηλιοφάνεια. Μέσα στη μέρα οι νεφώσεις θα αυξάνονται κατά τόπους, έτσι, στο εσωτερικό της περιφέρειας θα πρέπει να ψιχαλίσει ή να βρέξει παροδικά, με έμφαση σε ορεινά τμήματα. Δεν αναμένεται κάτι σημαντικό. Οι άνεμοι θα γίνουν Νοτιοανατολικοί και θα ενισχυθούν στα 4-5Bf, κυρίως στα παράκτια του Ιονίου. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20°C σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, τους 16°C σε ημιορεινές και τους 13°C-14°C σε ορεινές.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Η Κυριακή θα κυλήσει με αυξομειώσεις της συννεφιάς στην Ήπειρο κι αναλόγως των διαστημάτων με ηλιοφάνεια. Στα ορεινά τμήματα θα σημειώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές, αλλά όχι κάτι σημαντικό, τουλάχιστον έως το απόγευμα. Στη συνέχεια, όπως όλα δείχνουν, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, ερχόμενες από τα δυτικά και θα βρέξει πιο γενικευμένα. Τη νύχτα οι βροχές θα δυναμώσουν και ίσως σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι-Νοτιοδυτικοί 3-4Bf, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, στους 14°C-15°C στα ημιορεινά και τους 11°C-12°C στα ορεινά.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα στην Ήπειρο, με αυξημένη συννεφιά, η οποία θα δίνει βροχές, μέτριας έντασης, και πιθανώς κάποιες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια του Ιονίου. Μέσα στη μέρα θα υπάρξουν και ανοίγματα με ήλιο. Το βράδυ θα πρέπει να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4Bf, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Έτσι, το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 14°C-15°C στα πεδινά και τα παράλια, έως 12°C τα ημιορεινά και μέχρι 9°C στα ορεινά τμήματα. Η υγρασία θα είναι αυξημένη.

 

 

Σχετικά άρθρα: