Χρησμός Όλγας Γεροβασίλη για διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Η καταδρομική επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει τόσο γρήγορα και κάτω από τα ραντάρ αν δεν είχε μαζί του έναν βατραχάνθρωπο για τις επικίνδυνες αποστολές, τον ναύαρχο και πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ανάμεσα στα όσα αντίκρισε στον τόπο μαρτυρίου του μετεμφυλιακού ελληνικού κράτους ο εξ Αμερικής τεχνοκράτης, είδε και την ευκαιρία να στείλει ένα διπλό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και όχι μόνο.

Από τη μία για να δώσει διαπιστευτήρια στο εσωκομματικό ακροατήριο μιας διαμορφωμένης (σύγχρονης) αριστερής συνείδησης και από την άλλη για να ξεκαθαρίσει στον βαθύ… ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι παρών και την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή νέου προέδρου.

«Οι εκλογές είναι μια ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθέναν μόνο του» λέει αφηγηματικά στο βίντεο ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του, ο οποίος περπατά στα ξηρά χώματα της Μακρονήσου.

 

Διάσπαση
Το νέο επικοινωνιακό χτύπημα Κασσελάκη και το ηχηρό «παρών» που εξέπεμψε για την επόμενη ημέρα ρίχνουν νερό στον μύλο μιας συζήτησης που ποτέ δεν έκλεισε από την ημέρα της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

Το ζήτημα της διάσπασης έχει πάψει εδώ και δύο μήνες να αποτελεί ταμπού στο εσωκομματικό γίγνεσθαι, με την αντιπρόεδρο της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη να σημειώνει με νόημα ότι «καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις», θυμίζοντας την αποχώρηση Κωνσταντοπούλου – Λαφαζάνη το 2015 (στο 25:45).

Η τοποθέτηση αυτή της κυρίας Γεροβασίλη δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά σε συνέχεια της έμμεσης προειδοποίησης της Έφης Αχτσιόγλου για διαγραφή του Παύλου Πολάκη αν εκείνη εκλεγεί πρόεδρος, αλλά και των πυρών που αντηλλάγησαν μεταξύ των στρατοπέδων Κασσελάκη – Αχτσιόγλου με αφορμή το ηλικιακό μπούλινγκ που υπέστη ο Γιάννης Δραγασάκης μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του κ. Κασσελάκη.

Το άτυπο μορατόριουμ μεταξύ των 5 υποψηφίων φαίνεται πάντως να τηρείται, κάτι που δεν υπηρετείται απαραίτητα και από τα μέλη του κόμματος. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φτάσει πολλές καταγγελίες στο «Πειθαρχικό» του ΣΥΡΙΖΑ (Επιτροπή Δεοντολογίας) για αντικομματικές συμπεριφορές.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Κοτσακάς, σε δήλωσή του υπενθύμισε στα μέλη και στα στελέχη τη δέσμευσή τους στο καταστατικό, λέγοντας ότι «δεν συνάδουν με τις αξίες της Αριστεράς αντιπαραθέσεις στον δημόσιο διάλογο που πλήττουν και απαξιώνουν τον ρόλο του πολιτικού μας φορέα ως βασικού πυλώνα του προοδευτικού χώρου».

Μετρήσεις
Πάντως, το φαβορί στην κούρσα της διαδοχής δεν είναι άλλος από την Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο στην τελευταία δημοσκόπηση της realpolls η μάχη για την πρώτη θέση εξελίσσεται σε ντέρμπι.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα ποσοστά αυτά και στην κάλπη, τότε ο κ. Κασσελάκης θα έχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση απέναντι στους εσωκομματικούς μηχανισμούς.

Το καθαρό προβάδισμα της κ. Αχτσιόγλου έχει πλέον εξανεμιστεί, με τους ερωτηθέντες να δίνουν προβάδισμα στον πρώτο γύρο στον κ. Κασσελάκη 8 μονάδων έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, συγκεντρώνοντας 42,2% και 34,1% αντίστοιχα. Αυτό, όμως, για όσους γνωρίζουν την κομματική ανθρωπογεωγραφία δεν σημαίνει και ανατροπή στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: