Χρήστος Τσιρογιάννης- Η καλύτερη θέση για το Επιχειρηματικό Πάρκο της Άρτας είναι η Καλαμιά

Μοιραστείτε το:

Ένα έργο που αποτελεί αίτημα 40 και πλέον ετών της Αρτινής κοινωνίας, είναι η κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας.

Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Βαγγέλη Πήχα – ο οποίος ήταν καλεσμένος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο,  Αμβρακία Fm 91,9 στο πλαίσιο «των ανοιχτών μικροφώνων προς τους δημοσιογράφους που διοργανώνει ο Δήμος» –  για ενδεχόμενη αλλαγή της θέσης του Επιχειρηματικού Πάρκου και της τοποθέτησης σε νέα περιοχή, το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 1Δεκεμβρίου 2021 στο Δήμο Άρτας.

Εκεί ο Δήμαρχος, ανέφερε – μετά και τις εξηγήσεις που ζητήθηκαν να δώσει από την αντιπολίτευση- ότι προτείνει το Επιχειρηματικό Πάρκο να γίνει σε Δημοτική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Φιλοθέης και συγκεκριμένα στην Καλαμιά.

Είναι μία είδηση, που αλλάζει τάχιστα τις διαδικασίες διότι στην πρόταση αυτή απάντησε θετικά ο κ. Παπαλέξης και η παράταξή του.

Ο οποίος, να θυμίσουμε ό,τι  το 2012-2013 είχε προτείνει τη συγκεκριμένη τοποθεσία αλλά «έπεσε θύμα» εσωκομματικών αντιδράσεων.

Οι εκτάσεις που προτείνει ο Χρήστος Τσιρογιάννης βρίσκονται πολύ κοντά στο μεγάλο έργο που εξήγγειλε ο Αλέκος Καχριμάνης πριν λίγες ημέρες παρόντος του Κυριακού Μητσοτάκη στα Ιωάννινα και είναι ο μεγάλος οδικός άξονας που θα συνδέει την Καμπή Άρτας με την Πρέβεζα. Ένας δρόμος, που θα αποτελέσει σταυροδρόμι με την Ιόνια Οδό.

Η προηγούμενη περιοχή που είχε συζητηθεί ήταν στα Κρεκούκια του Αμμότοπου αλλά η ιδιομορφία του εδάφους, δεν επιτρέπει να συνεχιστούν οι σχεδιασμοί που είχαν ξεκινήσει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας.

Στόχος για όλους, πρέπει να αποτελέσει μία περιοχή όπου θα είναι εύκολα

προσβάσιμη και ταυτόχρονα να είναι ικανή να προσελκύσει εταιρίες που θα είναι ικανές να ανοίξουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Αυτό άλλωστε, είναι που θέλει και επιθυμεί και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ένα Επιχειρηματικό Πάρκο, δίπλα σε μεγάλους Οδικούς Άξονες, που θα μπορούν να εγκατασταθούν εταιρίες με Αγροτικά Προϊόντα, Συσκευαστήρια, μεγάλοι θάλαμοι με ψυγεία, Logostics, Πάρκο Καινοτομίας και πολλά άλλα…

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινούν άμεσα οι κινήσεις για να γίνει η χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου…

Οι επόμενες ημέρες, θα είναι καθοριστικές για το τι μέλλει γενέσθαι, για το μέλλον του Επιχειρηματικού Πάρκου…

 

Σχετικά άρθρα: