Δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή στον κόσμο η Ήπειρος

Μοιραστείτε το:

Πρώτη στην ίδια κατάταξη είναι η περιοχή Λα Ριόχα της Ισπανίας, ενώ ακολουθούν στις υπόλοιπες θέσεις: Άνω Αυστρία, κομητεία Ντάουν στη Βόρεια Ιρλανδία, Μούρες στη Ρουμανία, Μάρλμπορο στη Νέα Ζηλανδία, Νινχ Μπινχ στο Βιετνάμ, Λιμόν στην Κόστα Ρίκα, Νιουφάουντλαντ & Λαμπραντόρ στον Καναδά και Βόρεια Ντακότα στις ΗΠΑ.
Το Booking είχε και σε ξεχωριστή κατηγορία τις δέκα πιο φιλόξενες πόλεις για τη φετινή χρονιά.

Αυτές είναι οι Πολινιάνο α Μάρε (Polignano a Mare) στην Ιταλία, Χουαλιέν στην Ταϊβάν, Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία, Δρέσδη στη Γερμανία, Κλάιπεντα στη Λιθουανία, Γιορκ στη Βρετανία, Ουσουάια στην Αργεντινή, Πόρτο ντε Γκαλίνας στη Βραζιλία, Πόλη του Μεξικού στο Μεξικό και Χρυσή Ακτή στην Αυστραλία.
Τα βραβεία Traveller Review Awards 2023 ανέδειξαν ακόμη τα καταλύματα και άλλους παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών από 220 χώρες και προορισμούς, οι οποίοι συγκέντρωσαν τις καλύτερες κριτικές από τους ταξιδιώτες.
Τα βραβεία βασίστηκαν σε 240 εκατ. πιστοποιημένες κριτικές στην πλατφόρμα της Booking.com, 1,36 εκατ. συνεργάτες από το χώρο των καταλυμάτων, 230 παρόχους ενοικίασης αυτοκινήτου και 58 παρόχους υπηρεσιών μεταφορών με ταξί από τα αεροδρόμια.
Συνολικά, 1,36 εκατ. πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών έλαβαν βραβείο για τις υπηρεσίες τους, ενώ για έκτη συνεχή χρονιά, τα διαμερίσματα (629.421) αποτελούν το πιο πολυβραβευμένο είδος καταλύματος παγκοσμίως, αποσπώντας βραβεία τρεις φορές περισσότερα από τις εξοχικές κατοικίες (177.795) και τα ξενοδοχεία (172.036). Είναι η πρώτη φορά που τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην τρίτη θέση των βραβείων.
Σχεδόν ένας στους δέκα βραβευθέντες παγκοσμίως έλαβαν το σήμα «Travel Sustainable» για τις προσπάθειές τους να λειτουργούν με πιο αειφόρο τρόπο.

Ανάμεσα σε όλα τα είδη καταλύματος, τα ξενοδοχεία συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μερίδιο καταλυμάτων με το σήμα αειφορίας (15%).
Ειδικότερα,

η Ιταλία βρέθηκε στην πρώτη θέση χωρών με τα περισσότερα βραβεία καταλύματος (170.638) και ακολουθούν η Ισπανία (108.217), η Γαλλία (103.365), η Γερμανία (76.479), η Κροατία (64.206), η Πολωνία (60.721), το Ηνωμένο Βασίλειο (60.697), όγδοη η Ελλάδα (54.473), η Βραζιλία (53.658) και οι ΗΠΑ (46.839).

Όσον αφορά τις χώρες με τα περισσότερα βραβεία για διαμερίσματα, σπίτια και άλλα μοναδικά καταλύματα, πρώτη ήταν και πάλι η Ιταλία, ενώ ακολούθησαν η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Κροατία.

Σε επίπεδο παρόχων υπηρεσιών μεταφορών,

η Ισπανία συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία (23) και ακολούθησε η Ελλάδα (21), η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία. Αλλά και στις μεταφορές με ταξί από και προς τα αεροδρόμια στην πρώτη θέση, τα περισσότερα βραβεία έλαβε η Ισπανία (11 πάροχοι με 442 οδηγούς), δεύτερη ήταν η Ελλάδας (7 πάροχοι με 1.196 οδηγούς) και ακολούθησαν Ιταλία, Πολωνία και Πορτογαλία.

Σχετικά άρθρα: