Έχοντας στις “αποσκευές” της πολλά ευχαριστώ για τις ζωές που έσωσε επέστρεψε στην Πρέβεζα η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων

Μοιραστείτε το:

Επέστρεψε στην Πρέβεζα μετά από μια μεγάλη κινητοποίηση για παροχή βοήθειας στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές του Νομού Τρικάλων η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας. Τα μέλη της Λ.E.Κ έμειναν στην περιοχή από την Παρασκευή έως αργά το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιώντας διασώσεις ανθρώπων των οποίων κινδύνευε άμεσα η ζωή.
Την πρώτη μέρα η ΛΕΚ κατευθύνθηκε στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων απεγκλωβίζοντας 25 άτομα, ενώ την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές και την ΣΕΔΙΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ πραγματοποιήθηκαν 118 απεγκλωβισμοί συνανθρώπων μας, ηλικιωμένων και παιδιών, ανθρώπων κατάκοιτων και με προβλήματα υγείας .
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ομάδα της ΛΕΚ με το όχημα που παραχώρησε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχε σε αντλήσεις υδάτων στην πόλη των Τρικάλων μαζί με τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες της ομοσπονδίας. Μάλιστα ως τελευταία αποστολή πραγματοποιήθηκε ένας δύσκολος απεγκλωβισμός αιγοπροβάτων από πλημμυρισμένη φάρμα στη Ζηλευτή Τρικάλων.
Η ομάδα της ΛΕΚ Πρέβεζας με επικεφαλής τον Βασίλη Ράπτη ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεως Δασοπροστασίας -Πυρόσβεσης απέδειξε το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ομαδικότητας με σεβασμό στον άνθρωπο και κάθε μορφή ζωής.
Να συμπληρώσουμε τέλος την εκτενή αναφορά του έργου της ΛΕΚ Πρέβεζας στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της “Καθημερινής” όπου φιλοξενείται συνέντευξη του κ. Ράπτη για τις διασώσεις που πραγματοποίησαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και καγιάκ
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, καγιάκ, τζετ σκι και κείμενο που λέει "©Raptis.V Callegari ©lekprevezas"
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, πλεούμενο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, ασθενοφόρο, αυτοκίνητο, τζιπ και κείμενο που λέει "合 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ©lekprevezas"
ΦΩΤΟ: Λ.Ε.Κ Πρέβεζας
Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: