Εμβολιασμός: «Έρχεται» υποχρεωτικότητα για τους άνω των 40

Μοιραστείτε το:

«Φουντώνουν» οι συζητήσεις των ειδικών για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού – Εξετάζεται να είναι υποχρεωτική για τους άνω των 40 – Τι αποκάλυψε ο Θάνος Πλεύρης.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων της επιτροπής των ειδικών βρίσκεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για τους άνω των 40 ετών, όπως ήδη προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια, προφανώς όχι στην ομάδα 18-28». Πρόσθεσε δε, πως χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.

Τόνισε πως τα νέα μέτρα, αν αποφασιστούν θα έρθουν μετά την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, υπογράμμισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο – δεν έχει ακόμα αποφασιστεί – όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχουν παρέλθει 7 μήνες και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση να λογίζονται ως μη εμβολιασμένοι και έτσι να χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Σχετικά άρθρα: