Ήπειρος: Πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια – Kατολισθήσεις στους δρόμους

Μοιραστείτε το:

Σοβαρά προβλήματα αφήνει για μία ακόμη φορά στην Ήπειρο η έντονη και αδιάκοπη βροχόπτωση που εκδηλώνεται από χθες.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 14 μηχανήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ειδικά το επαρχιακό.

Σε πολλά σημεία έχουν καταγραφεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Όπως αναφέρει το epiruspost, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίας αρκετά είναι τα προβλήματα στο Δήμο Δωδώνης και την Δημοτική Ενότητα Λάκκας Σουλίου ενώ αυτός που χτυπήθηκε και πάλι με ένταση είναι ο Δήμος Σουλίου.

Στη Βέλιανη έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια, τουλάχιστον πέντε, ενώ η αυτοψία από συνεργεία του Δήμου συνεχίζεται. Επί ποδός βρίσκεται ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος σε επικοινωνία με το Epiruspost σημείωσε ότι μία γεωγραφική ζώνη στην περιοχή έχει δεχθεί τεράστιες ποσότητες νερών με αποτέλεσμα τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Πλημμύρισαν καταστήματα, σπίτια, δρόμοι


Τα μεγάλα ύψη που σημειώθηκαν χτες στην Παραμυθιά, όπου το ποσοστό βροχόπτωσης έφτασε 123,4 χιλιοστά, δημιούργησαν για μια ακόμα φορά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή του «αεροδρομίου», στην Χρυσαυγή, τον Ξηρόλοφο, τη Βέλλιανη (Χρυσαυγή) και το Ραχούλι.

Στην Χρυσαυγή ο χείμαρρος ξεχείλισε, πλημυρίζοντας δρόμους αλλά και κατάστημα, ενώ στο «αεροδρόμιο» πλημύρισε ο κόμβος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σε Ραχούλι και Ξηρόλοφο τα νερά μπήκαν σε ισόγειες οικίες, ενώ σε μια περίπτωση απαιτήθηκε και η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δυο ατόμων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κλειστές παραμένουν ο επαρχιακές οδοί Καρυωτίου – Χρυσαυγής και Χρυσαυγής – Προδρομίου, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου της Χρυσαυγής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η νύχτα κύλησε με προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου.

Φωτογραφίες: ΕΡΤ

 

Σχετικά άρθρα: