Μητσοτάκης: Τέλος τα lockdown – Τα 4 μέτρα που θα πορευθούμε

Μοιραστείτε το:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα που χτυπά όλη την Ευρώπη, το οποίο επειφέρει απώλειες στη χώρα μας. Είναι όμως ένα κύμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθώς το εμβόλιο κάνει τη διαφορά. Αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχηση, μεταξύ των ποολλών μολύνσεων με τις βαριές νοσηλείες», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέο lockdown.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός μίλησε για την έξαρση της πανδημίας και είπε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ ισχύρο τέταρτο κύμα του κορωνοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το εμβόλιο είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά και αφήνει ανοικτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία λειτουργία και επιτρέπει στην πλειονότητα των Ελλήνων να εμβολιαστούν να ζουν πιο ελεύθερα.

  • Δεν θα ξαναυπάρξει άλλο lockdown στη χώρα
  • Όσοι έχουν θωρακιστεί ήδη με το εμβόλιο δεν θα υποστούν περαιτέρω περιορισμούς.
  • Διαρκής ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα 200.000 ραντεβού που κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα για την 1η δόση και στα 300.000 ραντεβού για την τρίτη – αναμνηστική – δόση του εμβολίου έναντι της Covid 19.

«Η τρίτη δόση έχει ανοίξει πλέον για όλους μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό οι συμπολίτες να σπεύσουν να την κάνουν, ώστε να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας και να οδηγήσουμε στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η προσωπική ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς.

Σχετικά άρθρα: