Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον» σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» απευθύνοντας για μια ακόμα φορά έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.
«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.
Τέλος, η κ. Παγώνη εξέφρασε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά, ωστόσο τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα τις μάσκες. «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο», κατέληξε.