Πιστοποιητικό νόσησης: Η τροπολογία που μειώνει την ισχύ στους 3 μήνες – Ποιοι εξαιρούνται

Μοιραστείτε το:

Κατατέθηκε η τροπολογία που μειώνει την ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης από έξι σε τρεις μήνες.

Εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Σε αυτήν περιγράφονται και οι λεπτομέρειες για το έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και διοικητικό προσωπικό των υγειονομικών μονάδων το οποίο είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατατέθηκε προς ψήφιση η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μειωμένη ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες, αφού η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση των ειδικών προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού.

Στην τροπολογία αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 90 μέρες και από τις διατάξεις εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Παράλληλα στην τροπολογία περιγράφονται και οι λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς και διοικητικό προσωπικό των υγειονομικών μονάδων, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρεται, για να ληφθεί ολόκληρη η επιδότηση θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει εργαστεί στον τομέα της Υγείας όλο το 2021 (μέχρι 30 Νοεμβρίου) ενώ εάν έχει εργαστεί μικρότερο διάστημα, τότε θα λάβει αναλόγως μειωμένο το επίδομα.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα: