Πολιτική Γραμματεία: Εκλογή προέδρου από τη βάση τον Σεπτέμβριο, προτείνει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση φέρεται να εισηγήθηκε η Γραμματεας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίζει για τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα η  Πολιτική Γραμματεία  του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πρότεινε ομόφωνα τον Σωκράτη Φάμελλο  για πρόεδρο της ΚΟ του κομμάτος στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιπρόεδρος στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε  η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για Γραμματείς της ΚΟ, χωρίς να έχουν ακόμη καταλήξει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προκρίνεται ο Διονύσης Καλαματιανός. Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να πρότεινε για την θεση της γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Θεοδώρα Τζάκρη.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η διαδικασία ξεκίνησε με εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.  Μετά τη Ράνια Σβίγκου τον λόγο πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από την πλευρά της Ομπρέλας προκρίνεται η λύση για ψηφοφορία και εκλογή αρχηγού μέσα στον Ιούλιο. Αντίστοιχα από την νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε η πρόταση να διενεργηθούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή αρχηγού στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η αντιπαράθεση φαίνεται να εστιάζεται στη διαμόρφωση των συσχετισμών εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή το καθοριστικό στοιχείο για την εκλογή της ηγεσίας του και την περεταίρω πορεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι ώστε να καταθέσουν την άποψη τους.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: