Πότε θα προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης; Για τον Μάρτιο πάνε οι ανακοινώσεις…

Μοιραστείτε το:

Μετά τις αρχές Μαρτίου θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και μέχρι τότε η κυβέρνηση θα συνεχίσει το νομοθετικό της έργο, όπως έγινε φανερό κατά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την λήξη της συνεδρίασης απευθύνθηκε στους υπουργούς και τους είπε: «αυτό δεν είναι το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που κάνουμε», προειδοποιώντας, εμμέσως, ότι δεν πρέπει να κατεβάσουν τα μολύβια το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν θα προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών. Με δεδομένο ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει μία φορά τον μήνα, το επόμενο αναμένεται τον Μάρτιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές, το πιθανότερο είναι να γίνουν δύο ακόμα υπουργικά συμβούλια. Ένα στα τέλη Φεβρουαρίου και άλλο ένα στις αρχές Μαρτίου στο οποίο θα επικυρωθεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Από εκεί και μετά όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την προκήρυξη των εκλογών, καθώς αν ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διεξαχθούν οι πρώτες πριν το Πάσχα, είτε στις 2 είτε στις 9 Απριλίου, έχει περιθώριο να τις ανακοινώσει μέχρι τις 12 Μαρτίου. Με βάση το Σύνταγμα πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο μέσα σε τριάντα μέρες με το μικρότερο χρονικό περιθώριο να περιορίζεται στις 21 μέρες.

Σχετικά άρθρα: