Σε Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και Καναλάκι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Μοιραστείτε το:

Δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με αντικείμενο την αστρονομία για παιδιά και εφήβους, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ, στις έδρες και των τριών Δήμων.
Η δράση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο –«Planetarium on the Go» δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά όλων των ηλικιών, να γνωρίσουν τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο παρέχει μία υψηλής ποιότητας, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, με ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦).
Παράλληλα θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ζωντανά με το τηλεσκόπιο – το άστρο μας τον Ήλιο με ειδικά φίλτρα την ημέρα ή τον έναστρο ουρανό το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Το Φορητό Πλανητάριο και τα τηλεσκόπια θα βρίσκονται σε Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και Καναλάκι τις παρακάτω ημερομηνίες:
•Πρέβεζα- Πλατεία Ανδρούτσου:
-Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ώρες: 17:00-22:00,
-Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρες 12:00-15:30 και 17:30-22:00
-Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρες 10:30-16:00,
•Φιλιππιάδα
-Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρες 12:00-15:30 και 17:30-21:30
•Καναλάκι
-Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρες 11:00-19:00
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και υλοποιεί αρκετά χρόνια τώρα το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το οποίο προσφέρει πολύτιμη αρωγή σε 2.000 συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος ΤΕΒΑ, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διοργανώνει δράσεις, που απευθύνονται πρωτίστως στους ωφελούμενος του προγράμματος αλλά και σε όλο τον πληθυσμό καλύπτοντας κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες. Με τη δράση αυτή καλούμε όλα τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μυστικά του διαστήματος και όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου που αφορούν το σύμπαν.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: