Στα 426 εκ. το νέο ΕΣΠΑ για την Ήπειρο

Μοιραστείτε το:

Τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την αξιοποίηση του Προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027» περιέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε χθες στα Ιωάννινα.

Έρευνα και επιχειρηματικότητα, δράσεις για το περιβάλλον, την ενέργεια, την κινητικότητα, την κοινωνική συνοχή αλλά και παρεμβάσεις για την Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη, σε συνέχεια αυτής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ.

Το νέο πρόγραμμα έχει πόρους 426,1 εκ. ευρώ έναντι 295 εκ. ευρώ, που είχε το αντίστοιχο της απερχόμενης προγραμματικής περιόδου.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Ο Γ.Γ.ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος στην εισαγωγική του τοποθέτησε ευχαρίστησε τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης για το έργο τους, τόνισε ότι το πρόγραμμα της Ηπείρου είναι από τα πρώτα που εγκρίθηκαν, αναφέρθηκε στις νέες προτεραιότητες και υπογράμμισε ότι η αύξηση των πόρων του, δημιουργεί και υψηλή ευθύνη για να αξιοποιηθεί σε δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για να αλλάξουν τη ζωή στην Περιφέρεια.

Όσον αφορά το πρόγραμμα 2014-2020 σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει με «απόλυτη ασφάλεια».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: