Στην Πρέβεζα το Κινητό πολυϊατρείο “Ασκληπιός” “Χαμόγελου του Παιδιού” – Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Μοιραστείτε το:

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ και της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, από σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Πρέβεζα, μεταξύ της Πλατείας Ανδρούτσου και του Δικαστικού Μεγάρου, το Κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά εθελοντές οδοντίατροι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι και ωτορινολαρυγγολόγοι θα εξετάζουν τα παιδιά δωρεάν.

Η Δράση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, το Νοσοκομείο Πρέβεζας, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Δήμο Πρέβεζας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και υλοποιεί αρκετά χρόνια τώρα το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το οποίο προσφέρει πολύτιμη αρωγή σε 2.000 συμπολίτες μας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τους ιατρούς της περιοχής μας, που εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον σκοπό αυτό, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για να καταστεί δυνατή η συγκεκριμένη δράση.

Τις ημέρες παραμονής των δύο μονάδων του «Ασκληπιού» στην Πρέβεζα, τόσο μαθητές σχολικών μονάδων με τη συνοδεία των δασκάλων τους, όσο και μεμονωμένοι πολίτες, με προτεραιότητα στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από τις ειδικότητες του οδοντιάτρου, παιδιάτρου, ΩΡΛ και οφθαλμιάτρου, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα της Π.Ε. Πρέβεζας 2682360206 και 2682360200.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής του Οργανισμού:

 

Τρίτη 6/6/23:
-ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι – 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

-ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΙ – Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Τετάρτη 7/6/23:
-ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι – Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα,

-ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΙ – Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Πέμπτη 8/6/23 – Παρασκευή 9/6/23: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι &ΙΙ Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Δευτέρα 12/6/23 – Παρασκευή 16/6/23: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι & ΙΙ Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας:

Τρίτη 6/6/2023 έως και Παρασκευή 9/6/23 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.

Δευτέρα 12/6/23 έως και Πέμπτη 15/6/23 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.

Παρασκευή 16/6/23 09:00π.μ – 12:00μ.μ

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.
Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: