Στο 80% η πληρότητα στην Πάργα μια ανάσα πριν τον Ιούνιο

Μοιραστείτε το:

“Απογειώνεται” ο τουρισμός στην πριγκίπισσα του Ιονίου, την Πάργα. Μία ανάσα πριν τον Ιούνιο και η πληρότητα -σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τουρισμού- αγγίζει το 80% με 90%!

 

Ήδη τουρίστες από την Γερμανία, την Ολλανδία και την Αγγλία κάνουν τις διακοπές τους στην Πάργα. “Τέτοια ποσοστά πληρότητας έχουμε να δούμε πάνω από 3 χρόνια” λέει ο κ Δημήτρης Τσοβίλης, πρόεδρος των εστιατόρων στην Πάργα, μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Βασίλη Σιώμο. “Η αύξηση των πτήσεων charter στον αεροδρόμιο της Πρέβεζας, «απογείωσε» τον τουρισμό, στην Πάργα και είναι ακόμη Μάιος”, συμπληρώνει.

“Τα χαμόγελα επέστεψαν στους επιχειρηματίες, ωστόσο «αγκάθι» παραμένει η έλλειψη προσωπικού”, λέει ο κ Τσοβίλης εξηγώντας πως “η πανδημία ανάγκασε πολλούς εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο να αλλάξουν δουλειά”.

Δαντελωτές παραλίες, πρασινογάλαζα νερά, που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς, δημιουργούν μια εικόνα έντονης συγκίνησης και απαράμιλλης ομορφιάς, που κατακτά της καρδιές όσον επισκέπτονται την περιοχή. Μια από τις δημοφιλείς παραλίες της Πάργας είναι η παραλία του Κριονερίου. Μέσα στον οικισμό «βλέπει» το Νησάκι της Παναγίας με την βραχονησίδα Σκορδά να στέκεται στο κέντρο της και σε μικρή απόσταση σαν «άγρυπνος φύλακας», με θέα την πίσω πλευρά του κάστρου, αλλά και τα σπίτια της περιοχής της, που ονομάζεται Τουρκοπάζαρο.

krioneri-5

Ένα από τα φυσικά αξιοθέατα του Δήμου Πάργας στα σύνορα με τον Δήμο Σουλίου είναι οι Πηγές Αχέροντα (2χλμ από τον κεντρικό δρόμο ΓλυκήςΠάργας).

Πηγές του Αχέροντα

Ο βαρκάρης αναλαμβάνει και το ρόλο του ξεναγού στον μυθικό κόσμο του Αχέροντα… Η βαρκάδα ξεκινά με πορεία έξω από το κανάλι, για να δουν οι επισκέπτες την παραλία της Αμμουδιάς, τις θαλασσινές σπηλιές και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των κάθετων βράχων, που γκρεμίζονται απότομα στη θάλασσα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σχετικά άρθρα: