«Συναγερμός» στο Νοσοκομείο Άρτας – Τραγική κατάσταση

Μοιραστείτε το:

Στο κόκκινο βρίσκεται το νοσοκομείο Άρτας με τις αντοχές του ίδιου, κυρίως όμως των εργαζομένων να δοκιμάζονται.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται καθημερινά, κατά μέσο όρο, 45 ασθενείς στις Μονάδες Covid, Λοιμωδών και ΜΑΦ.

Τα ασθενοφόρα προσέρχονται με μεγάλη συχνότητα όλο το 24ωρο στα ΤΕΠ Covid19.

Οι υπόλοιπες κλινικές είναι γεμάτες και από τις 18 Δεκέμβρη θα λειτουργεί επιπλέον των δύο Εμβολιαστικών Κέντρων και Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά ηλικίας 5 έως 11.

Η κατάσταση είναι δραματική και αποτυπώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στις κλινικές (ειδικά στις κλινικές λοιμωδών) και στον εργαστηριακό τομέα, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό είναι πλέον στα όρια της σωματικής και της ψυχολογικής  κατάρρευσης. Τα ωράρια είναι εξαντλητικά, η ψυχολογική πίεση και κούραση είναι μεγάλη. Ειδικά οι γιατροί της παθολογικής που έχουν στην ευθύνη τους και τις Μονάδες covid19 και τα υπόλοιπα παθολογικά περιστατικά και τα ΤΕΠ Covid19, είναι απορίας άξιο πως ακόμη στέκονται στα πόδια τους.

Υπάρχουν τμήματα και εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς ρεπό, όπως συμβαίνει στο ακτινοδιαγνωστικό όπου εκεί υπάρχουν συνάδελφοι με πάνω από 50 χρωστούμενα ρεπό, υπάρχουν συνάδελφοι που είναι στην βάρδια μόνοι τους.

Υπάρχουν τμήματα που καλούνται να βγάλουν 3 βάρδιες καθημερινά επί 7 μέρες την εβδομάδα με 4 και 5 εργαζόμενους, με πρόσφατο τέτοιο παράδειγμα το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου, που παρόλες τις παρεμβάσεις του Συλλόγου, ακόμη σήμερα βγάζει προγράμματα εργασίας με 4-5 εργαζόμενους και για τις 21 βάρδιες της εβδομάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι το Νοσοκομείο εφημερεύει 7 μέρες την εβδομάδα, αλλά οι εργαζόμενοι εργάζονται πενθήμερο.

«Όχι μόνο δεν έχουν γίνει προσλήψεις, αθρόες και μαζικές μόνιμου προσωπικού, αλλά ούτε καν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για τις ανάγκες του covid19 ικανές σε αριθμό να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες. Ενώ ταυτόχρονα από τον Σεπτέμβρη και μετά έχουμε και περίπου 40 συναδέλφους όλων των κλάδων σε αναστολή εργασίας, χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη 4 μήνες τώρα, άρα είμαστε από πέρσι, πέρα από τα υπόλοιπα, και με μείον 40 εργαζόμενους λόγω των αναστολών.

Λειτουργούμε επιπλέον ( ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ), 2κλινικές covid19, κλινική Αυξημένης Φροντίδας για covid19, ξεχωριστό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Covid19, έλεγχο στην πύλη του Νοσοκομείου, 2 Εμβολιαστικά Κέντρα με 4 εμβολιαστικές γραμμέςκαι τώρα επιπλέον παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο», αναφέρουν.

Το Νοσοκομείο εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και με το υπάρχον προσωπικό προσπαθεί να μείνει ανοιχτό. Με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση όλων.

Σχετικά άρθρα: