Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Στον Νομό Άρτας- Ώρα μηδέν ή Ευκαιρία Επανεκκίνησης

Μοιραστείτε το:

Άρθρο της Φωτεινής (Φαίης) Κυριακίδου,

Υπ. Βουλευτού Ν.Δ., Νομού Άρτας

Πρωτοφανής κίνηση από πλευράς Ακαδημαϊκής Κοινότητας…μαζική υποβολή παραίτησης…απόρροια μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι; Φρονώ το δεύτερο. Όσες και όσοι έχουμε λάβει Ακαδημαϊκή μόρφωση, γνωρίζουμε ότι οι «Δάσκαλοι», εντός των Πανεπιστημίων μας δίνουν ψυχή και σώμα για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών, αλλά προπαντός για τους φοιτητές τους. Αποτύπωση αυτού η μαζική υποβολή παραίτησης του Ακαδημαϊκού Προσωπικού της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ένα μεγάλο γιατί πλανάται πάνω από την Άρτα. Φταίνε οι πολιτικές ορισμένων εξ ημών, που κρίθηκαν ανεπαρκείς, αδιάφορες και ελλιπέστατες; Φταίνε τα σημεία των καιρών που στρογγυλεύουν τις γωνίες και κλείνουν το μάτι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Ό,τι κι αν είναι αυτό, το ζητούμενο είναι πως άμεσα, μάλλον εχθές, οφείλουμε πάσες και άπαντες να σκύψουμε πάνω στα ζητήματα των φοιτητών μας, πάνω στην καθολική ανάπτυξη των Σχολών μας, πάνω στα ζητήματα που αποτελούν θεμελιώδη λίθο για την πρόοδο του Νομού μας.

Απλές σκέψεις που τις γράφω στο χαρτί:

  1. Άμεση απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με Νομοθετική Ρύθμιση, στους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής

  2. Ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση επί του άρθρου 126 του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ώστε να καταστεί σαφές και νόμιμο, το δικαίωμα στην αγορά εργασίας των Πτυχιούχων της Γεωπονικής Σχολής, με πλήρη και Ευρωπαϊκά επαγγελματικά δικαιώματα.

  3. Πλήρης και άμεση εφαρμογή των διατάξεων πιστοποίησης από την ΕΘΑΑΕ και συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αυτές.

Δεν έχω διάθεση να σας κουράσω. Όμως και γω σαν παιδί της Άρτας θέλω να βλέπω την πρόοδο και να καμαρώνω την πόλη μου. Μονόδρομος για μένα, εφόσον εμπλέκομαι στα πολιτικά δρώμενα, να ζητήσω ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Συγγνώμη από τους γονείς που στερούνται. Συγγνώμη από τους φοιτητές μας που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Συγγνώμη από τους δασκάλους που δεν βρήκαν την ανταπόκριση που ήθελαν για να παράξουν έργο. Δεν έμαθα να υποχωρώ. Έμαθα να συγκρούομαι για το καλό του τόπου μου και όπως πάντα αγωνιζόμουν, έτσι κι τώρα θα παραμείνω σύμμαχος ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συστήματος, που θα φέρει ανάπτυξη, ευημερία και ουσιαστικά αποτελέσματα, προς όφελος όλων μας

Σχετικά άρθρα: